Konyhai kisegítő

OKJ-s és Europass bizonyítványt adó tanfolyam havi részletfizetéssel Tanfolyamainkra Jelentkezési lap itt tölthető le!

Konyhai kisegítő OKJ 21 811 01

Jelentkezni lehet tanfolyamunkra személyesen a TIT udvarban: Debrecen, Piac u. 45-47. vagy telefonon: +36 30 315-5148 vagy e-mailben: titdebr@t-online.hu

A konyhai kisegítő szakképesítés munkaterületének rövid jellemző leírása:

Alapvető feladata a szakács munkájának segítése, kiegészítése. Munkaterülete a konyha és helyiségei. Előkészíti a tevékenységéhez szükséges gépeket, berendezéseket, eszközöket, anyagokat, gondoskodik a tisztántartásukról. Fenntartja a konyha rendjét, takarít, mosogat, az ételek jellegének megfelelően előkészítő a nyers- és félkész anyagokat. Alkalmazza a konyhatechnológiai műveleteket.

A képzési program célcsoportja:

A képzés célcsoportját alkotják, akik megfelelnek a programba való bekapcsolódás feltételeinek, érdeklődnek a vendéglátás szakterület iránt, valamint a szakképesítéssel legjellemzőbben betölthető munkakörökben kívánnak elhelyezkedni. Szeretnék elsajátítani az ételkészítés követelményeit.

Szakképesítéssel rendelkező képes:

Szakács felügyelete mellett végezni munkáját, ételeket készíteni. Szükség esetén tálalni: leveseket, levesbetéteket, salátákat, salátaönteteteket, főzelékeket. Tevékenységét a higiéniai előírások, HACCP szabályainak, valamint a munkavédelmi és tűzrendészeti szabályok betartásával végezni.

Már most biztosítsa helyét! 
Jelentkezzen telefonon 30/315-5148 vagy emailben titdebr@t-online.hu

KEZDÉS: 2018. november 24.

Oktatás helyszíne: Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola  (Debrecen, Vénkert u. 2.)

A konyhai kisegítő szakképesítéssel leggyakrabban betölthető foglalkozások, munkakörök:

  • konyhai kisegítő
  • étkezdei szakács
  • gyermekélelmezési szakács
  • közétkeztetési szakács
  • segédszakács
  • konyhalegény
  • konyhalány
  • konyhai dolgozó
  • ételkiosztó, tálaló

A konyhai kisegítő képzés megkezdésének feltételei:

  • befejezett iskolai végzettséget nem igényel
  • egészségügyi alkalmasság

A képzés óraszáma: 240 óra

  • 72 óra elmélet
  • 168 óra gyakorlat

Tananyagegységek

  • 11518-16 Élelmiszerismeret
  • 11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
  • 12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai

Részvételi díj:  jelentkezők számától függően: 75.000,- Ft -  115.000,-  Ft +30.000,- Ft vizsgadíj

Oktatás: szombati napokon

Kérjük, személyi jövedelemadója 1%-ával támogassa Egyesületünk közhasznú munkáját!  Adószámunk: 19117094-2-09 Támogatását köszönjük!